Lezingen, workshops en performances

Elke dichter of kunstenaar komt graag naar je toe. Ik ook, dus! Je kan me boeken voor een lezing, een workshop of een combinatie van beiden. Voor lezingen word ik bovendien ondersteund door het Vfl via de auteursregeling. Nieuwsgierig naar de voorwaarden? Neem dan rechtstreeks contact op via liesvangasse@gmail.com. Lezingen, workshops en performances worden op maat gesneden van jouw publiek en/of organisatie.

Agenda:

26/5: lezing tijdens de Dag va het park in het te Boelaerpark
29/5 t/m 3/6: Poetry International Festival, Rotterdam
23/6: lezing in De Averechten, Heist-op-den-Berg

 

Enkele mogelijkheden:

Poëzie
Lezing uit eigen werk: Ik lees voor uit mijn recente bundels Wenteling en Wassende stad, in combinatie met gelegenheidsgedichten. De lezing kan individueel, of in combinatie met andere dichters.

kantenstad12

Workshop poëzie schrijven: Op basis van voorbeeldgedichten en technieken schrijven we in groep nieuwe gedichten. De insteek ik vaak verrassend speels. Hoe kort de workshop ook is, we besteden ook tijd aan een feedbackmoment in groep.
Masterclass poëzie schrijven: Naargelang de interesse, organiseer ik nu en dan een masterclass poëzie, waarin ik een vergevorderde versie van een tekst of manuscript (mee) begeleid. De masterclass wordt gegeven in kleine groepjes van 3 tot 5 personen met een gelijkaardig niveau. Geïnteresseerden hebben een stevige basis poëzie schrijven, maar willen een bepaald probleem aanpakken om hun werk op te tillen naar een hoger niveau. Aanvragen via mail.
Masterclass publiceren: Wordt gegeven op vraag, aan groepjes van 3 à 5 personen. Hoe bereid je je voor op een publicatie? Hoe benader je uitgevers? Hoe breng je je werk in beeld? In drie sessies krijg je noodzakelijke informatie, én ga je ook zelf aan de slag. Aanvragen via mail.
Masterclass hoe organiseer ik mij als schrijver: Op vraag, aan groepjes van 3 à 5 personen. De individuele situatie van de beginnende auteurs wordt bekeken, met raadgevingen op maat tot gevolg. Aanvragen via mail.

Grafisch
Geïllustreerde lezing uit eigen werk: Ik lees uit mijn graphic poems, of graphic novels en/of vertel over de totstandkoming ervan. Dit alles wordt ondersteund door de projectie van beelden.
Vertelvoorstelling Nel, een zot geweld: Samen met Peter Theunynck verover ik uw CC, bib of parochiezaal. Peter vertelt in geuren en kleuren het levensverhaal van Nel – vrouw van – Rik Wouters, waarbij ik live illustreer. Een levkensveranderende ervaring.
neleen-zot-geweld

De harde marge: Met de all-starformatie De harde marge trekken Tsead Bruinja, Jan Klug, Tonnie Dieleman, Els Moors, Frank Keizer en ikzelf het poëzierijk door. Zeeuwse verzen, keelgezangen, gedichten uit de uithoeken van de Nederlandse taal, dit alles ondersteund door live gesampelde beelden. U maakt het maar één keer mee!

Lies live: Tekenperformances varia. Doe een voorstel, er kan veel!
Workshop woord & beeld: In deze workshop onderzoeken we het grensvlak tussen woord en beeld op basis van vers gemaakt werk in beide disciplines. Op aanvraag.