Lezingen, workshops en performances

Elke dichter of kunstenaar komt graag naar je toe. Ik ook, dus! Je kan me boeken voor een lezing, een workshop of een combinatie van beiden. Voor lezingen word ik bovendien ondersteund door het Vfl via de auteursregeling. Nieuwsgierig naar de voorwaarden? Neem dan contact op via info@liesvangasse.be

 

 

Enkele mogelijkheden:

Poëzie
Lezing uit eigen werk: Ik lees voor uit mijn recente bundels Wenteling en Wassende stad, in combinatie met gelegenheidsgedichten. De lezing kan individueel, of in combinatie met andere dichters.

gedicht in opdracht: actualiteitsgedicht, tekst voor een verjaardag, portret van een gevierde, alles kan!

 

kantenstad12

Grafisch/Illustratie/crossover
Geïllustreerde lezing uit eigen werk: Ik lees uit mijn graphic poems, of graphic novels en/of vertel over de totstandkoming ervan.

Vertelvoorstelling Nel, een zot geweld:Samen met Peter Theunynck verover ik uw CC, bib of parochiezaal. Peter vertelt in geuren en kleuren het levensverhaal van Nel – vrouw van – Rik Wouters, waarbij ik live illustreer.

Vertelvoorstelling Mijn oma is kwijt :Samen met Peter Theunynck. Een vertelvoorstelling met live-illustratie voor kinderen en hun (groot-)ouders over dementie op basis van de pakkende geïllustreerde bundel Mijn oma is kwijt.  Geschikt voor kleinere ruimtes: bibliotheken, kleine zaaltjes van het CC, scholen,…

 

neleen-zot-geweld

De harde marge: Met de all-starformatie De harde marge trekken Tsead Bruinja, Jan Klug, Tonnie Dieleman, Els Moors, Frank Keizer en ikzelf het poëzierijk door. Zeeuwse verzen, keelgezangen, gedichten uit de uithoeken van de Nederlandse taal, dit alles ondersteund door live gesampelde beelden.

Lies live: Tekenperformances varia. Doe een voorstel, er kan veel!

Tekenreportage: getekende impressie/verslag van evenement: nog niet zo vaak gedaan, maar wil ik wel meer uitbouwen. Prijs variabel (afhankelijk van de hoeveelheid naverwerking), toch rond de 500 € per dag

Illustratie: van geboortekaartje tot krantenartikel, boekcover,…

Andere beeldende projecten: bv. een muurschildering, een raamtekening, ontwerp van een T-shirt,… Prijzen zijn ook hier wat afhankelijk van de opdrachtgever, de goesting en de omstandigheden

Workshops                                                              voor kinderen en jongeren (alle leeftjden)

Workshop poëzie schrijven: de workshop voor kinderen/jongeren wordt samengesteld in overleg met de aanvrager. Ik heb al workshops gegeven voor alle leeftijden, vanaf pakweg 6 jaar t/m de laatste jaren van het middelbaar.
Workshop (woord-) beeld: de workshop voor kinderen/jongeren wordt samengesteld in overleg met de aanvrager. Ik heb al workshops gegeven voor alle leeftijden, vanaf pakweg 6 jaar t/m de laatste jaren van het middelbaar.
Workshop wankele helden:In deze workshop wordt op speelse, poëtische en vooral ondehuidse wijze omgegaan met de problematiek van pesten. De deelnemers maken kennis met ‘wankele helden’ (= personages die een beetje van de norm afwijken) en leven zich met poëzie-opdrachten in in de leefwereld van deze personages. Ze leren verschillende gedichtvormen en gaan in gesprek over kwetsbare thema’s. Optioneel: de deelnemers worden ook beeldend uitgedaagd hun tekst als mail-art vorm te geven. Doelgroep: 5een 6estudiejaar/ 1een 2emiddelbaar

 

Workshops                                                              voor volwassenen (15+)

Workshop poëzie schrijven: Op basis van voorbeeldgedichten en technieken schrijven we in groep nieuwe gedichten. De insteek ik vaak verrassend speels. Hoe kort de workshop ook is, we besteden ook tijd aan een feedbackmoment in groep.
Masterclass poëzie schrijven: Naargelang de interesse, organiseer ik nu en dan een masterclass poëzie, waarin ik een vergevorderde versie van een tekst of manuscript (mee) begeleid. De masterclass wordt gegeven in kleine groepjes van 3 tot 5 personen met een gelijkaardig niveau. Geïnteresseerden hebben een stevige basis poëzie schrijven, maar willen een bepaald probleem aanpakken om hun werk op te tillen naar een hoger niveau.
Masterclass publiceren: Wordt gegeven op vraag, aan groepjes van 3 à 5 personen. Hoe bereid je je voor op een publicatie? Hoe benader je uitgevers? Hoe breng je je werk in beeld? In drie sessies krijg je noodzakelijke informatie, én ga je ook zelf aan de slag.
Workshop woord &beeld: In deze workshop onderzoeken we het grensvlak tussen woord en beeld op basis van vers gemaakt werk in (één van) beide disciplines. Op aanvraag.
Masterclass hoe organiseer ik mij als schrijver: Op vraag, aan groepjes van 3 à 5 personen. De individuele situatie van de beginnende auteurs wordt bekeken, met raadgevingen op maat tot gevolg.