Boeken Toe

Samen met Dimitri Bontenakel, An-Sofie Bessemans, Heleen Vander Beken en Sharon Slegers maakte ik een podcast. Luister via deze link naar het eerste hoofdstuk van Boeken Toe!

Boeken Toe is een nieuwe podcast over literatuur, gemaakt voor én door auteurs en boekenliefhebbers. Gewapend met onze microfoon gaan we op zoek naar de vragen en antwoorden die de traditionele media niet altijd bieden. We zoeken de schrijver thuis op en laten hem in zijn werkkamer over zijn vak vertellen.

Eén interviewer, één auteur, twee microfoons. Een gesprek van een goed halfuur. Er worden vragen gesteld, maar vooral wordt er veel geluisterd.

Podcasters van dienst: auteurs Lies Van Gasse en Dimitri Bontenakel, recensente An-Sofie Bessemans en radiomakers Sharon Slegers en Heleen Vander Beken.

www.boekentoe.be

Schermafbeelding 2016-06-21 om 13.16.30

In deze eerste aflevering van Boeken Toe spreekt Dimitri Bontenakel met Gie Bogaert over zijn laatste roman, en over zijn dagelijkse schrijfroutines. Tussendoor luisteren we naar drie rubrieken.
In Zwemmen met schrijvers trekken we samen met een auteur naar zijn of haar geliefkoosde zwembad. Voor deze eerste aflevering brengt Annelies Verbeke ons naar het GUSB, waar we het onder andere hebben over het belang van sport in haar leven en over kunstenaar Jim Shaw. Lies Van Gasse krijgt tussen de baantjes door enkele onverwachte antwoorden op vragen die je misschien nooit durfde stellen.

An-Sofie Bessemans trok voor Handel en Wandel naar Boekhandel De Reyghere. Hoe ver gaat de moderne boekhandelaar voor een klant? We vragen het aan jonge boekhandelaar Thomas Barbier.

Tot slot luisteren we in De stem van de schrijver naar debutante Shari Van Goethem, die voorleest uit haar gesmaakte debuut Een man begraaft een boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *