Een held: boek/podcast/voorstelling

Met Een held hervertelt Lies Van Gasse de eeuwenoude Camelotlegende van ‘Gawein en de Groene ridder’ voor een wat jonger publiek dan gebruikelijk. 

In dit rijk geïllustreerde boek volgen we de nog jonge ridder Gawein die door het lot gedwongen wordt zich een echte held te tonen. Op zijn tocht naar de Groene kapel sluit hij een ongebruikelijke vriendschap met heer Bertilak en vrouwe Aga en krijgt hij belangrijke lessen over vriendschap, mysterie en vertrouwen. Wat eigenzinniger, eigentijdser en misschien ook wat grappiger dan we van een Arthurlegende gewoon zijn, maar toch een echt ridderverhaal voor jongens en meisjes van alle leeftijden.

Samen met Anke Verschueren en Sien De Smet ontwikkelde Lies een vertelvoorstelling en een podcast rond dit boek. 

Wil je de met live tekeningen geanimeerde muzikale vertelling van Een held meemaken? Kom dan op 28 september naar De Theatergarage. We spelen de voorstelling twee keer: in de namiddag voor een jonger publiek (6+) en ’s avonds voor volwassenen.

15u30 Kindervoorstelling Een held, met cake en limonade (6+)

19u30 Boekvoorstelling Een held
Met een warm welkom van Rudy Vanschoonbeek en een inleiding van professor Frank Willaert 
Aansluitend heffen we het glas!

PRAKTISCH:

Entree: €5, te recupereren bij aankoop van een boek

De Theatergarage
Bouwhandelstraat 72
2140 Borgerhout

Aanmelden via: info@elkedagboeken.be

Lies Van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze publiceerde de graphic poems Sylvia, WaterdichtExodus en Zand op een zeebed. Ze werkte onder andere samen met Annemarie Estor voor Het boek Hauser en met Peter Theunynck voor de grafische biografie Nel, een zot geweld, over Rik Wouters. In 2016 werd ze bekroond met de Dirk Martensprijs.

Anke Verschueren neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze heeft een masterdiploma Nederlands en studeert nu Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In haar vrije tijd bewerkt ze Middelnederlandse literatuur tot luisterverhalen, doet ze stemmenwerk voor reclamespotjes en zingt ze.

Zangeres en multi-instrumentalist Sien De Smet stond met hart en ziel voor klassen van allerlei pluimage in het muziekonderwijs (SAMWD Lier en LUCA School of Arts) en als freelancer (Koor&Stem vzw, Festival van Vlaanderen,…). Ze profileert zich nu ten volle als maker in het (muziek)theater en omstreken (Warmoes, Zingend Schip,…). Deze  zomer stichtte ze het eenvrouwsbedrijf ‘Het bureau voor Lang- en Achtzaamheid’. In haar werk staat verwondering, openheid en diversiteit centraal. Beeld, taal en muziek vloeien als vanzelf in elkaar over.