Hauser op de Moanne

In de aanloop van de Hauserexpo in Leeuwarden in september bericht de Moanne over het Hauserproject.

Foar de eksposysje binne Fryske dichters útnoege om har eigen gedachten op it ferhaal te projektearjen. Op de lêste dei fan de tentoanstelling wurde har gedichten presintearre. Estor: “Ik kijk er erg naar uit om de bijdragen van Tsead Bruinja, Eeltsje Hettinga en Anne Feddema. Het Fries heeft hele mooie klanken. Ik vind het qua muziek een heel mooie taal. Als dichter ben ik heel gevoelig voor klanken. In het verhaal drijft Hauser op een bepaald moment bijvoorbeeld ook op de Middelandse zee rond, daarbij hebben we het geluid van de zee in de gedichten proberen in klanken te vatten.”

Van Gasse is ek bliid mei de nije presintaasjefoarm fan it projekt: “Het project is nooit echt afgesloten. Ik hoop dat het een verrassende expositie wordt en ben heel erg benieuwd. We hebben bij de reacties van het publiek bij de exposities en de inzendingen van teksten al gemerkt dat het project voor iedereen anders is. Dat leidt altijd tot verrassende resultaten.”

Het hele artikel kan je hier lezen.

2 thoughts on “Hauser op de Moanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *