Gedichtenweek 2019

Het is een jaarlijkse traditie voor dichters om aan de vooravond van Gedichtenweek hun achterban te mobiliseren voor lezingen in verre uithoeken van het land. Maar hier zijn we dan, en het hele circus is alweer achter de rug.

foto Masha Jansen

Ik begon er nochtans goed aan. Aan de vooravond van Gedichtenweek in Nederland hielp ik op mijn bescheiden manier mee aan de aanstelling van DDV Tsead Bruinja. Met De harde marge (ditmaal Jan Klug, Tonnie Dieleman, Frank Keizer, Simone Atangana Bekono, Babs Gons, Tsead zelf en ik) vierden we deze fantastische mijlpaal in Tsead carrière.

Later die week ging ik lezen in de bibliotheek van Oostkamp en die van Knokke. Ook werd er een gedicht uit Wassende stad voorgelezen op een wel heel onpoëtische plaats: het Vlaams Parlement. Tenminste, dat denk ik. Misschien moet ik de zittingen eens vaker streamen.

Heel even was ik zelfs gastvrouw: bij deBuren legde ik Jelko Arts en Sien Verhanneman liefdevol op de rooster.

En toen kregen we plots een hele mooie recensie van Mijn oma is kwijt. Peter en ik trokken nog eens naar Sint-Niklaas om daar in een propvolle Reynaertzaal jong en oud te winnen voor ons boek.

En toen was het alweer voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *