Hauser

Annemarie Estor en ik werkten van 2009 tot 2013 aan het project HAUSER. We lieten ons inspireren door de 19e-eeuwse Kaspar Hauser (1812-1833) en noemden ons personage naar hem. Hauser vertrekt op een dag uit een huis, sluit de deur en gaat de wereld in. Wie is hij? Wat wil hij? Waar gaat hij heen? De dichters-annex-kunstenaars verrasten elkaar elke week met een prentbriefkaart met daarop een nieuwe strofe in een klassieke versvorm.
Daarbij betrokken wij steeds meer samenwerkingspartners. Zo schreef Peter Mangel Schots – als vader – brieven aan Hauser, filmde Jess De Gruyter het filmpje ‘De laatste zet’ dat Deel 3 afsloot en begeleidde Michaël Vandebril Hauser als aartsengel door het hiernamaals. Joris Gerits redde als drakendoder Hausers posthume leven, toen zij in Moriar oog in oog kwamen te staan met een draak. Op het einde schreef Michaël Brijs een huiveringwekkende scène rond de kattengodin Halima.

Het project resulteerde in de publicatie Het boek Hauser (Wereldbibliotheek), maar ook in de rondreizende expo en een blog.

Meer over Hauser vind je hier.

Ans, wijzend naar de oorzaak

One thought on “Hauser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *