palganeem

Op 25 januari verschijnt Lies Van Gasses nieuwste boek palganeem bij Uitgeverij Kwakman & Smet. Ga snel naar deze website en bestel nu al jouw exemplaar!

Palganeem is op het eerste zicht een rariteitenkabinet in boekvorm. Het is een archief van herinneringen, stenen, gedachten, lijstjes, bladeren, foto’s, notities en tekeningen. Aan het hart van deze verzameling ligt de brievenwisseling tussen een peter, Heremiet, en zijn petekind, Kind, die vanop duizenden kilometers afstand nabijheid zoeken door elkaar brieven te schrijven.

Zowel Kind als Heremiet beschrijven hun innerlijke en externe belevingswereld niet alleen in taal, maar ook in tekeningen. Het is in dit samenkomen van taal en beeld dat de verschillende karakters van Kind en Heremiet naar boven komen. Waar Kind associatief vertelt met lange zinnen in een dansend handschrift, schrijft Heremiet korte, poëtische brieven vanop zijn typemachine.

Maar ondanks hun verschillen brengt de isolatie Kind en Heremiet dichter bij elkaar. Palganeem is een subtiel, speels boek vol wonderlijke tekeningen en brieven dat de lezer uitnodigt om mee te stappen in de poëtische werelden van twee personages. Dit alles doet het boek zonder zich op te dringen aan de lezer, maar door hem te ontvangen met open armen om mee te dromen, te denken, te zoeken, te voelen, te verliezen en te vinden.

Palganeem ontstond als een brievenproject over de confrontatie tussen een verstild, imaginair eiland aan de grens van Europa en een Antwerpen vol opschudding. Lees er alles over op de website en bestel er een van de brieven of binnenkort ook de postkaartenset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.