Woorden Temmen

Vanaf 2/2/2023 is de derde editie van Woorden Temmen te vinden in de boekhandel!

In navolging van de duo’s Kila & Babsie (Woorden Temmen 1) en Jeroen Dera & Charlotte Van den Broeck (Woorden Temmen 2) is het de beurt aan Lies Van Gasse & Laurens Ham om een nieuwe editie toe te voegen aan de Woorden Temmen reeks. Hiervoor verzamelde Lies en Laurens 35 gedichten van uiteenlopende Nederlandstalige auteurs.

Het thema van Woorden Temmen 3 is ‘Toon de stad’. Dit ’tonen’ slaat bovendien niet alleen op een visueel ’tonen’, maar ook op een muzikaal ’tonen’. Een opvallend verschil met de vorige edities van Woorden Temmen is namelijk dat er nu een nieuwe rubriek LUISTER of KIJK is toegevoegd. In deze rubriek brengen Lies en Laurens het desbetreffende gedicht in verband met een uiting uit een andere kunstvorm. Bovendien zou Lies Lies niet zijn als ze het boek ook niet zou hebben verrijkt met tekeningen en illustraties.

De reeks Woorden Temmen is erg toegankelijk, maar er zit steeds ook een verdiepende component in. Hierdoor is het niet alleen interessant voor middelbare scholieren, maar evengoed voor studenten in de lerarenopleiding. Naast de gedichten geven Lies en Laurens veel leestips mee, hierdoor kan een geïnteresseerde gebruiker dit boek als handleiding gebruiken om de poëzie en de literatuur over poëzie op een gerichte manier te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *