november boekenmaand

In het kader van november boekenmaand schreef ik een gedicht voor Boekhandel de Slegte dat over de looptijd van het boek, tweedehands leesplezier én ageism gaat. Dat lukt alleen in poëzie. Kris Landuyt van de Slegte bezorgde me deze prachtige fotoreportage.

Moeten het alweer de jonkies zijn
die blinken op hoge stapels,
vechtend om hun plek in de zon?

Lees mij! Mid-career, doorbladerd,  gekneusd,
op zoek naar een plank om oud te worden,
maar tussen de plooien van mijn lichaam
ben je nog steeds gelukkig.

Je kan er krassen in de kantlijn, ezelsoren strijken,
je kan er je hemel schilderen in de kleur die je wil
en hij zal opengaan.

Achter mijn rug zit een werf van verhalen.
Alleen wie blind is vanbinnen, hoort ze niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *